Tujuh sikap terpuji pekerja yang cemerlang : suatu perbincangan yang berdasarkan pengalaman kerja / Ahmad Azman Mohamad Ramli - Mohamad Ramli, Ahmad Azman (Faculty of Information Management, 2011)
Pekerja yang cemerlang memiliki pelbagai sifat yang terpuji. Berdasarkan pengalaman kerja penulis selama hampir 20 tahun di organisasi swasta dan awam, penulis telah memilih tujuh sifat terpuji yang dimiliki oleh pekerja cemerlang yang difikirkan paling mustahak untuk dibincangkan di dalam artikal ini. Sikap-sikap terpuji tersebut ialah sikap versatil, sikap sabar, sikap baik hati, sikap berdisiplin, sikap menghargai masa, sikap tekun dan sikap inovatif serta kreatif Diharap perbincangan ini akan dapat memberikan sedikit pendedahan kepada para pembaca, terutamanya kepada para belia yang akan memasuki alam pekerjaan tentang sikap sikap terpuji yang perlu dimiliki untuk menjadi pekerja yang cemerlang. Seterusnya, dengan mengenali sikap-sikap terpuji ini, diharap ianya akan mendorong pembaca untuk menjadi pekerja yang cemerlang dan seterusnya mencapai kejayaan di dalam dunia pekerjaan.