Peranan pihak pengurusan pusat sumber sekolah ke arah pembestarian pendidikan / Hajah Sobariah Awang Mukhtar - Awang Mukhtar, Sobariah (Faculty of Information Management, 2009)
Pengimplementasian sekolah hestari di Malaysia adalah untuk menyokong sektorpendidikan dalam usaha untuk menghasilkan masyarakat celik IT dan berilmu pengetahuan agar mampu berdaya saing secara global di dalam era maklumat. Pendidikan hestari mengamalkan cara baru dalam sistem persekolahan, sistem pengajaran, sistem pembelajaran, sistem pengurusan dan penilaian pelajar melalui bantuan teknologi. Kertas ini akan membincangkan peranan pihak pengurusan dan pusat sumber sekolah dalam menyediakan bahan ajaran dan pembelajaran demi memperkukuhkan kualiti pendidikan berbantukan penggunaan teknologi dalam memenuhi keperluan pendidikan bestari. Di samping itu kertas ini turut menerangkan peranan guru a di dalam memperkenalkan teknologi baru, mempromosikan bahan pengajaran dan pembelajaran melalui teknologi dan mengendalikan program latihan dalam mengemaskinikan bahan dan ilmu.