Laporan Prestasi Pusat Penyelidikan Tanah Runtuh Negara (NASEC) Universiti Teknologi MARA (2002-2005) / Universiti Teknologi MARA, UiTM - Pusat Penyelidikan Tanah Runtuh Negara (NASEC), UiTM (Pusat Penyelidikan Tanah Runtuh Negara (NASEC), 2005)
TSebagai sebuah pusat penyelidikan yang baru ditubuhkan pada tahun 2002 di mana aktiviti utama adalah menjalankan penyelidikan berkaitan tanah runtuh, pusat ini telah menunjukkan prestasi yang amat membanggakan. Kewibawaan pusat telah terbukti melalui pelbagai anugerah dan pengiktirafan yang diterima samada di peringkat kebangsaan mahupun antarabangsa. Sehubungan itu adalah perlu bagi pusat untuk mengorak langkah bagi memperluaskan lagi skop penyelidikan dalam menangani masalah bencana alam yang lain seperti banjir, lubang benam, pasir jerlus, tsunami dan gempa bumi yang menimpa negara dari masa kesemasa.