Buku Panduan Staf: Faculty of Business and Management, Universiti Teknologi MARA / Faculty of Business and Management, UiTM - UiTM, Bahagian Pentadbiran (Fakulti Pengurusan dan Perniagaan, UiTM, 2015)
Buku panduan ini disediakan oleh Bahagian Pentadbiran Fakulti Pengurusan & Perniagaan. Ia disusun bagi menerangkan syarat-syarat perkhidmatan staf, ganjaran yang disediakan oleh Universiti serta perancangan pembangunan staf dan kerjaya.Diharapkan dengan adanya buku panduan ini ianya dapat membantu meningkatkan tahap profesionalisma, disiplin, etika kerja dan imej staf di dalam menjalankan tugas dan amanah yang telah diberikan oleh fakulti. Maklumat yang terkandung di dalam Buku Panduan ini berdasarkan kepada Peraturan-peraturan Staf Awam (Pelantikan, Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan) 2012 dan dokumen-dokumen yang terpakai pada tarikh penerbitan buku ini.