Penerbitan popular dan penerbitan ilmiah : sejauh mana membentuk minat membaca masyarakat / Zulkarnain Zakaria - Zakaria, Zulkarnain (Faculty of Information Management, 2013)
Artikel ini membincangkan isu penerbitan yang sering menjadi perdebatan pada hari ini iaitu penerbitan popular berbanding penerbitan ilmiah dalam mempengaruhi sikap dan amalan budaya membaca. Juga menceritakan kemungkinan-kemungkinan senario baru penerbitan yang diwarnai oleh perkembangan teknologi baru.