Ilmu dan ilmu pengetahuan dari perspektif Islam / Norasiah Haji Harun - Harun, Norasiah (Faculty of Information Management, 2013)
Artikel ini membincangkan peranan dan kedudukan ilmu pengetahuan dalam tradisi keilmuan Islam. Turut ditampilkan ayat-ayat suci Al-Quran yang berkaitan kelebihan dan keutamaan ilmu pengetahuan.