Pengabstrakan dan pengindeksan di Malaysia : satu tinjauan / Abd Rashid Abd Rahman, Fuziah Mohd Nadzar and Rosnita Sahrani - Abd Rahman, Abd Rashid; Mohd Nadzar, Fuziah; Sahrani, Rosnita (Faculty of Information Management, 2013)
Artikel ini membincangkan sejarah dan pembangunan dalam bidang pengabstrakan dan pengindeksan di Malaysia, dengan menekankan perkembangan perkhidmatan pengabstrakan dan pengindeksan, membincangkan peranan Perpustakaan Negara Malaysia dan organisasi yang berkaitan dalam menghasilkan mekanisma pengabstrakan dan pengindeksan.