Cadangan bangunan Fakulti Pengajian Pendidikan Universiti Pertanian Malaysia, Serdang / Karmaine Sardini - Sardini, Karmaine (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1982)
Kakitangan Fakulti buat masa ini ditempatkan di lima tempat yang berasingan. Pejabat Dekan Fakulti berada di bangunan Fakulti Ekonomi Sumber; Jabatan Pendidikan Unit Vokesional dan Pusat Sumber berada di banguaan Fakulti Perhutanan; Jabatan Bahasa berada di bangunan Kayu dan Jabatan Sains Kemasyarakatan pula berada di bangunan Sains Tanah menakala sebahagian besar dari kakitangan berada di bangunan baru Fakulti Pertanian.