Minggu Orientasi ITM : Sessi Akademik 1976/1977 di ITM, Shah Alam : 29 hb. Dis 1976 hingga 2 hb. Jan 1977 / Institut Teknologi MARA - ITM, Pusat Percetakan (Pusat Percetakan ITM, 1977)
Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan terimakasih kepada Jawatankuasa Minggu Orientasi ITM Sessi Akademik 1976/77 kerana memberi peluang sekali lagi kepada saya untuk menyampaikan sepatah dua kata dalam Buku Cenderamata Minggu Orientasi Sessi Akademik 1976/77 bagi siswa/siswi baru ITM pengambilan Januari 1977. Pertama sekali, saya ingin mengucapkan selamat datang kepada semua siswa/siswi baru ITM, di samping menyuarakan harapan agar mereka sedar betapa baiknya nasib mereka dapat diterima masuk ke ITM. Pada masa sekarang ini, perkembangan terutama sekali perkembangan dalam ilmu pengetahuan berjalan dengan amat pesatnya. Peluang semakin sukar untuk kita mengisikan dada kita dengan segala ilmu pengetahuona, kemahiran dan pengalaman disebabkan persaingan yang amat hebat di arina pelajaran dan pendidikan. Jika kita tidak menggunakan peluang yang terbukan kepada kita dengan sepenuh-penuhnya, kita tidak akan dapat mencapai taraf hidup yang tinggi dan mulia di waktu dewasa nanti.