Garis Panduan Pencalonan 1996 : Anugerah Kualiti ITM / Centre for Total Quality Education, ITM - Centre for Total Quality Education, ITM (Centre for Total Quality Education, ITM, 1996)
Tujuan disediakan dokumen ini bukan untuk pencalonan memenangi anugerah semata-mata. Dengan mengkaji dan mengamalkan kriteria semua kategori, secara tidak langsung kita turut meluaskan amalan budaya kualiti; sesungguhnya, dokumen ini adalah juga panduan cara mengamalkan budaya kualiti. Dengan mengamati kriteria yang digariskan, kita tahu apa yang perlu dilakukan. Semoga ia berfungsi lebih dari tujuan memenangi anugerah; Sesungguhnya, anugerah adalah hasil sampingan bukan niat dan tujuan utama.