Peraturan Akademik Universiti Teknologi MARA Program Diploma Dan Ijazah Sarjana Muda 2001/02 / Bahagian Hal Ehwal Akademik (HEA), UiTM - UiTM, Bahagian Hal Ehwal Akademik (HEA) (Bahagian Hal Ehwal Akademik (HEA), UiTM, 2001)
Peraturan Akademik ini bertujuan menyelaras dan mentadbir semua hal ehwal akademik dan perkara-perkara yang berkaitan dengannya di Universiti Teknologi MARA (UiTM). Peraturan Akademik ini digubal dengan mengambil kira pindaan-pindaan Akta UiTM (Pindaan 1996/Pindaan 2000) serta keperluan terkini Jabatan Pendidikan Tinggi Kementerian Pendidikan Malaysia. Peraturan Akademik Universiti Teknologi MARA 2001/02 akan berkuatkuasa pada tarikh yang ditetapkan oleh Lembaga Pengarah UiTM dan hendaklah digunapakai bagi semua yang telah mendaftar sebagai pelajar UiTM di peringkat Diploma dan Ijazah Sarjana Muda. Walau bagaimanapun Lembaga Pengarah Universiti boleh mengecualikan mana-mana kategori pelajar yang berdaftar daripada penguatkuasaan peraturan ini.