Koleksi Penganugerahan Ijazah Kehormat UiTM / Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM, 2012)
Di kebanyakan universal keupayaan graduan diukur daripada kepelbagaian tahap kecerdasan yang membentuk kebolehan berfikir pelajar secara ideal. Keupayaan pelbagai tahap kecerdasan ini banyak dibantu oleh persekitaran mereka, sama ada oleh suasana pembelajaran, pemikir-pemikir bidang pengajiaan para pemimpin tokoh-tokoh berjaya, para pensyarah, pentadbir dan rakan-rakan sekuliah. Sumbangan tokoh-tokoh ini dalam apa jua bentuk telah mengubah persepsi pemikiran dan lantaran itu, membolehkan universiti tersebut menjadi terkenal dan disegani. Di Universiti Teknologi MARA (UiTM), sumbangan mereka ini dihargai dengan penganugerahan ijazah doktor kehormat dalam bidang masing-masing. Di sepanjang penubuhannya, UiTM telah menganugerahkan dua puluh lapan ijazah kehormat kepada tokoh-tokoh tertentu. Justeru, sebagai menghargai jasa tokoh-tokoh tersebut Pejabat Pendaftar dan Jabatan Komunikasi Korporat mengambil inisiatif menerbitkan sebuah buku bertajuk Koleksi Penganugerahan Ijazah Kehormat UiTM sebagai tanda menyatakan terima kasih atas sumbangan yang telah mereka curahkan. Saya amat menghargai dan mengalu-alukan inisiatif ini.