Perutusan Tahun Baharu 2014 : 19 Februari 2014 : Dewan Agong Tuanku Canselor / Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM, 2014)
Setiap awal tahun, sejak tahun 2004, kepimpinan serta warga IPT berpeluang mendengar Amanat Tahun Baharu Menteri Pengajian Tinggi - untuk dihayati, lantaran diterjemah, demi memperkasa sistem pendidikan negara, di peringkat pengajian tinggi; seterusnya, mendukung aspirasi kepimpinan negara, untuk menghasilkan modal insan yang berdaya saing dan berdaya maju, hingga ke peringkat global. Pada tahun ini, untuk pertama kalinya, kita telah mendengar Amanat Tahun Baharu daripada Menteri yang baharu (namun, seorang tokoh lama), dilantik untuk menerajui Kementerian yang baharu dijenama semula setelah digabungkan portfolio pengajian tinggi dan portfolio pelajaran, pada pertengahan tahun lalu.