Satu kajiselidik mengenai pandangan penghuni-penghuni terhadap rumah awam kos rendah di kawasan Bandar Tun Abdul Razak, Cheras, Kuala Lumpur / Mahdan Mohamed - Mahdan, Mohamed (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1985)
Keperluan perumahan adalah satu dari matlamat sosial yang penting dalam pembangunan negara. Oleh itu Projek Perumahan Kos Rendah adalah Projek Pembangunan yang diutamakan memandangkan permintaan kepadanya adalah terlalu tinggi. Projek Pembangunan Rumah Awam Kos Rendah ini adalah bertujuan memberi peluang kepada setiap orang untuk memiliki rumah sendiri dan menikmati kemudahankemudahan asas yang mencukupi, khususnya kepada mereka yang berpendapatan rendah disamping meninggikan lagi taraf hidup mereka.