Teks Ucapan Sempena Istiadat Konvokesyen UiTM ke-76 : 12-20 Mei 2012 : Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM / Jabatan Komunikasi Korporat - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM, 2012)
Mengandungi titah ucapan Seri Paduka Baginda yang Di-Pertuan Agong Al-Watiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Amhmud Al-Muktafi Billah Shah (Tuanku Canselor) pada sidang pertama Khamis, 12 Mei 2012. Diikuti dengan teks ucapan Naib Canselor UiTM, Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar; Ybhg Tan Sri Dato' Seri Arshad Ayub (Pro-Canselor UiTM); Ybhg Tan Sri Dato' Sri Sallehuddin Mohamed (Pro-Canselor UiTM) dan Ybhg Tan Sri Nuraizah Abdul Hamid (Pro-Canselor) dan Ybhg Tan Sri Datuk Seri Panglima Dr. Abdul Rahman Arshad (Pro-Canselor).