Istiadat Konvokesyen Ke-56 : 10 - 22 Oktober 2002 : Dewan Sri Budiman, UiTM - UiTM, Jabatan Komunikasi Korporat (Jabatan Komunikasi Korporat, 2002)
Istiadat konvokesyen merupakan satu acara akademik yang dianggap sebagai kemuncak proses pembelajaran secara formal di universiti, Sewaktu istiadat tersebut, para graduan bukan sahaja berhimpun untuk menerima ijazah atau diploma masing-masing, bahkan dapat bertemu dan beramah mesra dengan rakan & taulan masingmasing