Kajian cadangan kompleks rekreasi Pandamaran Klang Selangor Darul Ehsan / Azmizam Abdul Rashid and Aminnudin Mohamed Zain - Abdul Rashid, Azmizam; Mohamed Zain, Aminnudin (1988)
Peningkatan proses perbandaran yang ketara dekad ini telah membawa kepada kekurangan kawasan-kawasan hijau bagi tujuan rekreasi. Natijah daripada itu, maka wujud keadaan ketidak seimbangan dl antara kawasan lapang dan struktur binaan manusia yang lebih mengarah kepada kepentingan ekonomi.