Kajian perkhidmatan pengangkutan bas awam. Kes Kajian: Lapangan Terbang Antarabangsa Subang, Kuala Lumpur / Azmir Hj. Jaafar and Zailani Panut - Jaafar, Azmir; Panut, Zailani (1985)
Tujuan utama kajian ini, adalah untuk memperbaiki perkhidmatan pengangkutan bas awam yang sediada dan juga mempertingkatkan lagi perkhidmatan tersebut ke tahap yang lebih memuaskan berdasarkan perkembangan semasa dan juga fungsi Lapangan Terbangan Anta.rabangsa Subang sebagai pusat tumpuan. lanya dapat dicapai dengan mengutarakan masalah-masalah utama yang dihadapi oleh semua pihak yang berkaitan melalui pengurusan dan pengawasan yang lebih cemerlang. Kajian ini juga akan melibatkan keadaan pembangunan pinggir bandar iaitu Kampung Subang serta kawasan-kawasan persekitaran dengan menujudkan sistem rangkaian jalanraya yang memuaskan untuk membolehlian peningkatan kadar pergerakan, aktiviti.