Istiadat Konvokesyen Ke-81 : 22 November - 2 Disember 2014 : Dewan Agung Tuanku Canselor, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, 2014)
Syabas, tahniah dan bersyukur kita ke hadrat Allah SWT kerana pada Istiadat Konvokesyen Universiti Teknologi MARA (UiTM) ke-81 ini, seramai 31,532 orang mahasiswa berjaya menamatkan pengajian masingmasing. Kejayaan ini sudah tentu datangnya dari kecekalan dan daya juang yang tinggi dari dalam diri saudara-saudari sendiri mahupun ibu bapa dan para penjaga. Pengorbanan ibu bapa dan penjaga dari segi wang ringgit dan doa restu yang tidak putus-putus wajarlah dikenang dan disanjung tinggi. Saudarasaudari mungkin merasakan bahawa pengorbanan itu telah dibalas dengan kejayaan mendapat ijazah yang sewajarnya, tetapi balasan yang lebih tinggi nilainya ialah limpahan kasih sayang saudara-saudari setelah berjaya dalam kerjaya masing-masing. Pendidikan universiti bukan hanya setakat memperoleh segulung ijazah tetapi yang lebih utamanya ialah bagaimana kita menggunakan segulung ijazah untuk berbakti kepada anak bangsa. Kita bersyukur kerana universiti ini merupakan universiti terbesar di Malaysia yang menyediakan kita bukan hanya dengan pendidikan akademik semata-mata tetapi yang lebih utama menyediakan kita menjadi insan yang berketerampilan, matang dan berdaya saing. Kejayaan universiti di dalam bidang pengajaran, penyelidikan, penerbitan, perundingan dan keusahawana ternyata menjadikan graduan yang dilahirkan ini mampu memasarkan diri selaras dengan keinginan pasaran serta tuntutan dan harapan masyarakat, agama dan negara