Istiadat Konvokesyen Ke-68 : 22-31 Mei 2008 : Dewan Sri Budiman, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, 2008)
Syukur ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan izin dan perkenan-Nya hari ini kita dapat bersama-sama meraikan Istiadat Konvokesyen ke-68 Universiti Teknologi MARA (UiTM). Syabas dan tahniah kerana kali ini seramai 10,914 Drang mahasiswa akan bergelar graduan dan akan melangkah keluar dari universiti ini dengan seribu satu kenangan. Harapan dan doa saya agar perjalanan anda meniti kehidupan penuh realiti selepas ini akan sentiasa diberkati dan dilindungiTuhan. Sepanjang saya menerajui universiti ini semenjak tahun 2001, saya telah melihat sendiri kemajuan yang dikecapi oleh UiTM terutama yang melibatkan pencapaian mahasiswa di peringkat negara mahupun di persada antarabangsa. Saya percaya bahawa kejayaan universiti ini dalam melahirkan anak bangsa yang berilmu adaiah sejajar dengan tuntutan dan harapan masyarakat yang ingin melihat bangsa dan negara terus cemerlang dan gemilang. Saya menaruh harapan yang cukup tinggi agar anda dapat meneruskan tradisi kecemerlangan graduan UiTM hingga ke peringkat antarabangsa dengan menjadi peneraju organisasi dan industri yang berpersonaliti terbilang.