Peranan Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) di dalam pembangunan pertanian negara (penekanan ke atas penyelidikan padi) / Azman Roslee Anuar ... [et al.] - Azman Roslee, Anuar (Faculty of Administrative Sciences and Policy Studies, 1987)
Institut Penyelidikan dan Kemajuanc Pertanian Malaysia (MARDI) telah ditubuhkan pada bulan Februari 1969 dengan pemindahan tujuh buah stesen dari Jabatan Pertanian ke bawah pentadbirannya. Kegiatan penyelidikannya hanya bermula pada Februari 1971. Institusi ini bertanggungjawab terhadap penyelidikan ke atas semua jenis tanaman (kecuali getah dan kelapa sawit), ternakan dan ikan air tawar.