Sistem Personalia Unit Keselamatan Institut Teknologi Mara (ITM)Shah Alam / Azlea Rosli - Azlea, Rosli (Faculty of Administrative Science and Policy Studies, 1988)
Demi memperolehi pengurusan yang cekap dan keupayaan kakitangan maka faktor kemanusiaan perlu diambilkira terutama melalui pengambilan, pemilihan,latihan, ganjaran, kenaikan dan seterusnya. Perhubungan yang jelas di antara kakitangan dan rangkaian arahan yang sesuai akan memaksimakan perkhidmatan awam dan meninggikan kualiti sesuatu organisasi. Unit Keselamatan merupakan sebuah unit dan penuh tanggungjawabnya khasnya kepada masyarakat di sekeliling kampus kerana mereka terlibat dengan keselamatan dan sistem perlindungan yang haik.