Unit Saham Amanah dan pengurusannya. Kes kajian : Permodalan Nasional Berhad / Azimah Abdullah - Azimah, Abdullah (Faculty of Architecture,Planning and Surveying, 1996)
Objektif utama di dalam tesis ird adalah untuk melihat dan mengkaji secara lebih terpeinci mengenai saham amanah atau "Unit Trust" yang terdapat di Malaysia pada masa Idni. Terutama bagi Saham amanah yang diterbitkan oleh Permodalan Nasiaonal Berhad yang mana telah dlpilih untuk menjadi kes kajian bagi tesis ini. Selain daripada itu penulis juga ingin melihat serba sedikit cara pengurusan yang dijalankan oleh Permodalan Nasional Berhad dalam menjalankan kerja dan menguruskan saham-saham amanah ini.