Kajian perancangan pondok polis di kawasan perumahan Bandar. Kajian kes : pondok polis Batu Tiga, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur / Aziba Rashidi - Aziba, Rashidi (Faculty of Architecture,Planning and Surveying, 1992)
Sistern Salleh adalah satu-satunya sistem pendekatan di antara Polls dengan masyarakat setempat, atau dengan lebih murni lagi bolehlah dikatakan "Jiran Sepintu" sama-sama berganding bahu menjaga keamanan dan ketenteraman awam, bak kata pepatah "Berat sama dipikul- dan ringan sama dl>inj ing" , itulah pokok yang membuahkan kesempurnaan kehidupan masyarakat setempat dari gejala-gejala buruk yang berlaku di kawasan mereka.