Kajian keberkesanan sistem perkhidmatan pengangkutan awam darat. Kes Kajian: Majlis Perbandaran Kuala Terengganu / Azhar Aziz - Azhar, Aziz (Faculty of Architecture,Planning and Surveying, 1992)
Kajian ini ditulis bertujuan untuk mengenalpasti keberkesanan sistem perkbidmatan pengangkutan awam darat di kawasan Majlis Perbandaran Kuala Terengganu. Disamping itu ianya dapat menJelaskan secara am apakab langkah-langkab yang perla diambil untuk men jam in keberkesanan perkbidmatan pengangkutan awam. KaJian dibuat berdasarkan kepada kajian teoritikal dan empirikal yang mengandungi aspek-aspek da lam proses perancangan pengangkutan awam dan kriteria-kriteria yang perlu diambil kira. Satu kes kajian diutarakan untuk melihat pemakaian dan perlaksanaan teori-teori tersebut