Penggunaan Komponen salut luar pasang siap pada bangunan / Azahar Ismail - Azahar, Ismail (Faculty of Architecture,Planning and Surveying, 1990)
Semenjak Rancangan Malaysia Pertama (1965) lagi kerajaanMalaysia telah cuba untuk memberikan rumah yang sesuai kepada mereka yang mempunyai pendapatan rendah dan pendapatan sederhana, di samping memenuhi kehenendak persekitaran dan kehendak kemudahan awam. Kerajaan telah mencadangkan agar pembinaan rumah pasang siap untuk memenuhi kehendak tersebut. Dengan sebab tersebut di bawah Rancangan Malaysia Keempat (1981-1985), 923,300 unit rumah telah dirancang untuk dibina.