Kajian perumahan bagi pekerja-pekerja ladang. Kes kajian : Pengemaskinian dan pembentukan garispanduan yang sesuai / Arzam Hj Abu Bakar - Arzam, Abu Bakar (Faculty of Architecture,Planning and Surveying, 1994)
Kajian yang dijalankan ini adalah untuk mengkaji kebaikan-kebaikah dan" kelemahan-kelemahari kawasan perumahan bagi pekerja-pekeroa ladang sedia ad a dengan mengambil kira hanya 2 aspek utaraa iaitu perumahan dan kemudahan awain.