Laporan Tahunan 1998 / Institut Teknologi MARA - ITM, Institut Teknologi MARA (Institut Teknologi MARA, 1998)
Sebagai sebuah pusat pcnyelidikan, pada 22 April 1998, ITM telah menubuhkan Pusat Perniagaan dan Pemindahan Teknologi (Business and Technology Transfer Centre) (BTTC) yang bcroperasi sebagai pusat pemasaran untuk semua produk hasil danpada pcnyelidikan ITM.Dari segi aktiviti sosial pula, sebagai menyokong usaha Malaysia menjadi tuan rumah SUKOM '98, ITM telah mcnyediakan seramai 800 sukarelawan tcrdiri dan pada pelajar-pclajar dan staf Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi.Pada 9 Mei 1998, ITM mcncatatkan sejarah sebagai Institusi Pengajian Tinggi pcrtama diberi tauliah oleh Majlis Agama Islam Selangor bagi melaksanakan program pungutan dan agihan zakat di kalangan warga ITM. Perlantikan ITM sebagai amil untuk memungut dan mengagih zakat telah berjaya membantu pelajarpclajar yang miskin bagi membolehkan mereka mendapat bantuan pengajian.