Translndustri Sdn. Bhd. / Norkhairedzuan Khairuddin ... [et al.] - Khairuddin, Norkhairedzuan; Ab. Rahman, Mohamed Radzi; Ismail, Kairo; Hassan, Baharullizam (Faculty of Civil Engineering, 1998)
Dewasa ini manusia semakin mengejar masa,budaya kehidupan masyrakat sebegini telah mewujudkan stu budaya hidup yang ringkas,pantas,cekap dan tidak menyalahi peraturan.ini telah menyebabkan pengusaha-pengusaha kilang memberikan kepercayaan kepada mana-mana syarikat yang berkemampuan untuk menyediakan segala keperluan tenaga pekerja untuk kilang mereka.Untuk merebut peluang itu,kami telah bersetuju untuk menubuhkan sebuah syarikat perkongsian untuk menyediakan perkhidmatan mengambil dan menghantar pekerja-pekerja kilang di sekitar kawasan Kinta Free Trade ZoneJpoh.Perniagaan sebegini masih lagi dimonopoli oleh golongan usahawan bukan bumiputera, maka dengan menyahut seruan kerajaan untuk melahirkan usahawan bumiputera yang kreatif,berjaya dan memenuhi tuntutan agama Islam yang merupakan fardhu kifayah di dalam perniagaan, setanding dengan usahawan-usahawan lain.