Laporan Tahunan 1993 / Institut Teknologi MARA - ITM, Institut Teknologi MARA (Institut Teknologi MARA, 1993)
Bagi memenuhi permintaan terhadap tenaga kerja berketrampilan dan berilmu, sepanjang 1993 ITM telah menawarkan sejumlah 7,240 lulusan bagi pasaran tenaga kerja negara. Dari jumlah tersebut, 30 orang adalah lulusan MBA. (Sila lihat Carta I (a) I (b). Bagi menjamin kesinambungan pembekalan, seramai 10,687 orang pelajar baru telah mendaftar memasuki kursus sepenuh masa, sementara 3,928 orang memasuki program-program Pengajian Luar Kampus dan Pengajian Jarak Jauh. (Siia lihat Carta II (a) II (b) II (c). Memenuhi keperluan tenaga kerja negara bukan sahaja memenuhi jumlah dan kualiti tetapi bidang yang diperlukan. Memandangkan pentingnya penyebaran maklumat, sebuah kursus baru, Diploma Teknologi Percetakan, telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan. Kursus selama 4 tahun ini bermula pada Januari 1993 dengan pengambilan seramai 29 orang peiajar