Laporan Tahunan 1992 / Institut Teknologi MARA - ITM, Institut Teknologi MARA (Institut Teknologi MARA, 1992)
Tiga puluh enam tahun adalah usia kematangan bagi insan dan juga organisasi. Demikianlah ITM kini sebuah organisasi matang lagi besar. Jumlah ahli keluarganya melebihi 36,000, di mana 1/6 daripadanya adalah staf dan selebihnya pelajar. Dalam kerangka visi, misi dan matlamatnya, ITM terus mengisi 1992 dengan berbagai kegiatan dan pencapaian. Amanat membangun Bumiputera melalui pendidikan berorientasikan keprofesionalan, dipikul oleh sebuah kampus induk dan sembilan kampus cawangan. Sehingga kini ITM telah melahirkan kira-kira 70,000 graduan yang bergiat dalam berbagai bidang dan turut menyumbang penuh erti ke arah pembangunan bangsa, negara dan agama