Istiadat Konvokesyen Ke-65 : 9 - 14 November 2006 : Dewan Sri Budiman, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, 2006)
Saya ucapkan tahniah kepada semua graduan yang akan menerima ijazah dalam Istiadat Konvokesyen Universiti Teknologi MARA (UiTM) yang ke-65 ini. Istiadat kali ini akan meraikan seramai 5,893 graduan. Istiadat Konvokesyen merupakan simbol kisah kejayaan graduan, ibu-bapa, pensyarah, pentadbir dan universiti. Ia bukan sematamata proses menaiki pentas, bergambar dan berjalan turun. Tradisi berzaman ini sepatutnya dilihat dalam konteks penerokaan ilmu sejati. Ia melibatkan pelbagai kisah perjuangan dan pengharapan yang membabitkan keluarga, masyarakat, negara dan agama. Tiada yang lebih membanggakan bagi seorang siswazah jika dapat melewati satu tahap penting kehidupan dengan menggenggam segulung ijazah. Dengan kejayaan yang dicapai bermakna mereka telah melepasi sebahagian daripada tanggungjawab yang telah diamanahkan ke atas mereka.