Pengaplikasian kerajaan elektronik oleh jabatan kerajaan : dari perspektif pengurusan rekod / Asmadi Mohammed Ghazali - Mohammed Ghazali, Asmadi (Universiti Teknologi MARA Kedah, Sungai Petani, 2002)
Revolusi teknologi maktumat tetah membuka lembaran bant dalam bidang pengurusan rekod lebih-lebih lagi dengan matlamat kerajaan terhadap aplikasi kerajaan elektronik. Bidang pengurusan rekod telah memasuki era baru di mana dahulunya meltbatkan penggunaan kertas tetapi kini telah diambil oleh media-media elektronik. Artikei ini membincangkan mengenai pengaruh teknologi maktumat dalam pentadbiran kerajaan dan juga kesan terhadap bidang pengurusan rekod. Diselitkan juga beberapa konsep pengurusan rekod seperti aktiviti dan kesannya terhadap matlamat birokrasi tanpa kertas yang dicanang-canangkan oleh kerajaan.