Syarikat Icy Cool Sdn. Bhd. / Farah Zirah Ismail ... [et al.] - Ismail, Farah Zirah; Rahmat, Nor Hamsyaaini; Arof, Elia; Sharudin, Ahmad Rashdan (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2001)
Icy Cool Sendirian Berhad merupakan satu syarikat sdn. Bhd yang didaftarkan dan akan beroperasi pada 1hb Januari 2002 sebagai satu perusahaan ais yang akan memasarkan ais keseluruh kawasan Shah Alam. Syarikat ini beroperasi di Shah Alam, Selangor yang menyediakan kemudahan infrastruktur yang lengkap dan serba moden. Icy Cool Sdn. Bhd akan ditakbirkan oleh 4 rakan kongsi dan bantuan pekerja seramai 16 orang. Ini adalah untuk memastikan bahawa perjalanan syarikat adalah selaras dengan tujuan asal perancangan penubuhan syarikat ini iaitu mengurangkan tekanan kesibukan serta penjimatan masa terutamanya dalam era pembangunan yang lebih mementingkan masa. Lokasi perniagaan yang dipilih adalah di Seksyen 9 kerana ianya berhampiran dengan laluan utama ke utara dan selatan Shah Alam. Seiain dari itu ia juga akan berkembang sedikit demi sedikit memandangkan terdapat banyak kawasan baru yang akan dibuka. Tempat - tempat yang dijangka akan menjadi tumpuan utama seiain dari yang baru disebutkan tadi ialah di Seksyen 2, 3, 6, 7, 8, 17, 18 dan 24.