Hotel Aliff Sdn. Bhd. / Shahrel Nizar Baharom ... [et al.] - Baharom, Shahrel Nizar; Osman, Fairuz; Aziz, Azlina; Mohd. Annuar, Saiful Bakhri; Othman, Faizul Syazli; Mohd. Nordin, Mohd. Fahmi (MEDEC, 1997)
ALIFF HOTEL SDN BHD adalah merupakan sebuah syarikat Sdn Bhd yang yang di dukung oleh enam orang ahli. Syarikat ini meletakkan bidang perhotelan sebagai asas utama dalam menggerakkan perniagaan. Hotel kami terletak di Lot no : 308 Jalan Pringgit off Bandar Baru seksyen 5,Daerah Melaka Tengah,Melaka Bandaraya bersejarah. Lokasinya terletak 3 km dari bandaraya Melaka. Nama ALIFF HOTEL ini dipilih kerana menurut huruf jawi,alif adalah huruf yang pertama sekali. Ini bersesuaian dengan hotel kami yang berkonsepkan Islam merupakan yang pertama di Melaka.