Syarikat Pedas Sdn Bhd / Mohd Syahmi Mohd Noor ... [et al.] - Mohd Noor, Mohd Syahmi; Mustafa, Muhammad Nor Fazlye; Nordin, Azhar; Mosam Shah, Khairuddin Shah; Ibrahim, Ahmad Zakri; Abu Hasan, Ahmad Zaharul Iknan (Faculty of Electrical Engineering, 1999)
Pemiagaan yang diceburi oleh Syarikat Pedas Sdn. Bhd. adalah pemiagaan yang tergolong dalam sektor industri pemakanan. Syarikat ini menghasilkan cili boh asli di mana bahan yang digunakan hanya berasaskan cili kering ynag tidak dicampurkan dengan bahan lain seperti betik, jagung dan sebagainya. Pemiagaan ini dijalankan di kawasan perkampungan Melayu yang terletak di tengah - tengah bandar Ipoh dan pekan Jelapang. Kg. Manjoi menjadi pilihan tapak bagi projek ini kerana ia stategik di mana segala kemudahan infrastruktur seperti jalan raya, kadar sewa rumah kedai yang murah, tenaga buruh mudah diperolehi, berhampiran dengan lebuh raya dan tidak jauh dari pengguna. Mengikut perancangan pemiagaan akan dilaksanakan pada awal tahun 2001. Ini kerana tapak perniagaan perlu disediakan dengan kelengkapan perabot, mesin - mesin dan sebagainya.