Teknologi maklumat dan telekerja : satu tinjauan awalan dan implikasinya di Malaysia / Balakrishnan Parasuraman - Parasuraman, Balakrishnan (Fakulti Teknologi Maklumat dan Sains Kuantitatif, 2001)
Artikel ini membincangkan peranan teknologi maklumat dalam pengurusan sumber manusia, khasnya faedah kepada Malaysia sebagai sebuah negara yang pesat membangun. Antara isu yang dikemukakan dalam kertas kerja ini ialah konsep telekerja yang semakin popular. Pengetahuan tentang teknologi maklumat dan telekerja amat penting kepada rakyat Malaysia menjelan abad ke 21. Dalam dunia teknologi maklumat, konsep telekerja luas digunakan dalam urusan sumber manusia. Beberapa faedah dan implikasi telekerja diberi perflation dalam artikel ini.