Nosologi. Kampung Terengganu Teluk Intan, Perak. Satu penyelesaian masalah persejarahan dan perancangan penempatan / Ahmad Puad Ismail - Ismail, Ahmad Puad (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1988)
Nosologio Karnpung Terenggan, Teluk Intan Perak. Satu cadangan penyelesaian masalah persejarahan dan penempatan." telah saya timbulkan apabila saya terbaca " Sejarah Ringkas Kampung Terengganu' " yang diterbitkan di dalam majalah Kecil UMNO Cawangan Kg, Terengganu, Teluk Intan, sempena perasmian Cawangan tersebut pada 31 March, 1985.