Pemerkasaan integriti akademik di kalangan warga UiTM : teras pencapaian kecemerlangan universiti bertaraf dunia / Musa Ahmad and Roziah Janor - Ahmad, Musa; Janor, Roziah (UPENA, 2006)
Pelan Integriti Nasional (PIN) telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia Dato' Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi pada 23 April 2005 di Pusat Persidangan Putrajaya (PCC) Putrajaya. Semasa Majlis Pelancaran Perdana Menteri telah menyatakan bahawa PIN merupakqn satu pelan induk yang bertujuan untuk menggubal strategi dqn memberi hala tuju bagi semua sektor masyarakat supaya mereka dap at bekerjasama dan mengambil bahagian secara langsung dalam usaha memantapkan nilai etika dan integriti. Matlamat PIN dalam jangka panjang ialah untuk memenuhi cabaran keempat Wawasan 2020 iaitu membentuk sebuah masyarakat yang kukuh ciri-ciri moral dan etikanya dengan para warganya mempunyai nilai keagamaan dan kerohanian yang utuh dan ditunjangi oleh budi pekerti yang luhur.