Konsep keusangan terhadap harta tanah serta implikasinya kepada harta tanah perdagangan / Ahmad Kassim Daud - Daud, Ahmad Kassim (1988)
Penulisan dissertasi ini merupakan kajian kepada tajuk Konsep Keusangan Terhadap Hartatanah serta Implikasinya Kepada Hartanah Perdagangan. Untuk maksud ini, penulis terlebih dahulu akan membincangkan konsep sebenar keusangan di dalam hartanah terutaraanya hartanah perdagangan di Kuala Lumpur. Penulis juga menyentuh mengenai bagaimana ujudnya fenomena keusangan di dalain harta tanah serta implikasinya kepada harta tanah perdagangan. Penulis juga cuba melihat apakah bentuk-bentuk pemulihan yang boleh dijalankan pada bangunan lama dan tua. Bagi maksud kajian ini penulis telah mengambil bangunan "Pasar Budaya, Kuala Lumpur' sebagai kes kajian. Bagi tujuan menganalisiskan bentuk pemilihan bangunan seperti itiana yang telah dijalankan, Akhir sekali penulis akan cuba meneliti inasalah dan implikasi yang timbul dalam menjalankan pemulihan terhadap bangunan lama dan tua. Penulis seterusnya akan mengemukakan pendapat dan cadangan untuk mengatasi pemulihan terhadap bangunan yang telah usang.