Ilmu menjulang kelangsungan pembangunan martabat / Megat Md Hatta Megat Othman - Megat Othman, Megat Md Hatta (Kolej Cempaka Kenanga, UiTM Shah Alam, 2001)
Rencana yang saya ingin lakarkan berjudul llmu Menjulang Kelangsungan Pembangunan Martabat. Kita sering mendengar ungkapan orang-orang tua yang berbunyi, "Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna". Menegaskan bahawa kesedaran diri di peringkat awal, terutamanya remaja, boleh menjamin kejayaan kita didunia dan akhirat. Kemajuan ilmu sesungguhnya berkembang mengikut peredaran zaman dan kecekapan manusia mengamalkannya dalam kehidupan harian.