Dapatkah projek perumahan kos rendah di Kuala Lumpur memenuhi keperluan Bumiputra berpendapatan rendah / Wan Hamat Sapee ... [et al.] - Sapee, Wan Hamat; Sulaiman, Mohd Jaafar; Abdullah, Noor Ainun; Raja Ahmad, Raja Nooraini; Abdullah, Zainah; Daud, Zulkifly (Faculty of Business Management, 1987)
Berbagai usaha telah dijalankan oleh kerajaan untuk meninggikan lagi taraf hidup rakyat yang berpendapatan rendah di Kuala Lumpur. Untuk mencapai matlamat ini berbagai usaha telah dilaksanakan oleh agensi-agensi yang dipertanggungjawabkan, umpamanya, mendirikan rumah kos rendah. Walaupun banyak rumah-rumah kos rendah yang telah dibina, namun untuk menyediakan sesebuah rumah yang dapat memuaskan kehendak sebuah keluarga masih belum tercapai. Melalui kajiselidik ini, kami telah cuba untuk membentangkan beberapa faktor yang menyebabkan kurang permintaan rumah-rumah kos rendah di kalangan bakalbakal pembeli Bumiputra dan memberi beberapa pandangan serta cadangan yang diharapkan dapat memperbaiki permintaan terhadap rumah kos rendah ini dari kalangan Bumiputra.