Komplek Pejabat Kastam Di Pelabuhan Kelang, Selangor / A. Karim Zakaria - Zakaria, A. Karim (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1984)
Lapuran kajian teknikal ini merupakan lapuran skim rekabentuk. Untuk tujuan ini kajian kajian awal telah pun diterangkan dalam lapuran kajian dayahidup. Diperingkat awal kajian meliputi dari segi pengumpulan maklumat data-data dari kajian pengguna, lawatan-lawatan dan temubual-temubual keatas Jabatan-Jabatan kerajaan dan agensi-agensi swasta yang berkaitan. Dari maklumat yang terkumpul, beberapa analisa dilakukan bagi menyediakan sekim rekabentuk permulaan. Dalam kajian teknikal ini ianya mempunyai hubungan rapat (Lengan lapuran dayahidup. Oleh itu lapuran ini hendaklah dibaca bersama-sama dengan lapuran dayahidup supaya objektif sebenar dari kajian ini dapat difahami.