Satu kajiselidik terhadap kesan dan pencapaian perlaksanaan projek-projek di bawah Rancangan Belia Berniaga di Wilayah Persekutuan (Kementerian Kebudayaan Belia dan Sukan) / Raja Rusman Raja Samah...[et al.] - Raja Samah, Raja Rusman; Ibrahim, Abdul Jalil; Mokhtar, Siti Radziah; Jaafar, Faridah Hanom (Faculty of Business Management, 1985)
Remaja merupakan satu golongan penduduk yang akan berusaha dengan aktif untuk memasuki lapangan pekerjaan dan dengan itu merupakan satu sumber gunatenaga yang paling besar. Oleh itu golongan ini haruslah dititikberatkan dalam pembentukan polisi bagi mengembangkan ekonomi negara. Selaras dengan cita-citanya untuk melahirkan masyarakat Bumiputera yang progresif di dalam lapangan perniagaan dan perindustrian seperti yang terkandung dalam Dasar Ekonomi Baru, kerajaan telah melancarkan beberapa rancangan untuk kaum remaja memperbaiki taraf ekonomi mereka.