Mengatasi kelemahan profesionalisme dalam kerja melalui penghayatan karekter hamba-hamba ar-Rahman - Hisham Ahmad,; Wan Nasyrudin Wan Abdullah, (Universiti Kebangsaan Malaysia, 2015)
Artikel ini membincangkan konsep profesionalisme dari aspek kerja dan hubungannya kepada karekter-karekter satu kumpulan manusia yang terpilih yang disebut sebagai hamba-hamba Ar-Rahman seperti yang termaktub dalam al-Quran ayat 63-77 surah al-Furqan (surah ke-25). Tujuannya untuk memberikan penyelesaian alternatif kepada isu yang belum diselesaikan mengenai profesional di tempat kerja atau profesionalisme dari aspek kerja.