Hubungan antara pasaran saham New York, Tokyo dan Australia dengan Pasaran Saham Negara-Negara ASEAN - Fauzias Mat Nor,; Noreha Halid, (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 1994)
Kertas ini cuba menyediakan sebuah rangka kerja untuk melihat perhubungan semasa dan kesan lat dan tahun 1990 hingga tahun 1992 di antara tiap-tiap dan keseluruhan pasaran saham ASEAN dengan pasaran saham asing terutamanya pasaran saham New York, Tokyo, dan Australia. Kolerasi koefisien yang signifikan dan kurang daripada satu pula menunjukkan bahawa risiko dapat dikurangkan dengan pempelbagaian antarabangsa antara beberapa negara berkenaan. Kesimpulan dan kajian ini juga menunjukkan secara keseluruhannya tindak balas pasaran saham ASEAN dalam memasukkan peristiwa-peristiwa yang berlaku dalam pasaran pasaran saham utama agak efislen.