Carian persamaan pangkalan data drug : satu ulasan - Shereena M. Arif; Nurul Malim (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2013)
Carian persamaan merupakan asas aplikasi dalam bidang informatik kimia yang mengguna kaedah informatik untuk menyelesai masalah kimia. Kertas ini membincang komponen prinsip dalam carian persamaan yang menumpu kepada penyaringan maya 2D. Perbincangan juga menekankan latar belakang sejarah tentang prinsip dan kaedah yang diguna dalam bidang ini.