Memindahkan maklumat saintifik kepada maklumat pendidikan: apa ketrampilan yang perlu ada? - Khalib Abdul Latip (Department Of Community Health, Faculty of Medicine, Universiti Kebangsaan Malaysia, 2002)
Penghasilan media seperti poster adalah penting dalam kerja-kerja pendidikan kesihatan. Oleh kerana mesej yang di paparkan adalah berasal dari maklumat yang formal dan saintifik, maka kemahiran memindah maklumat saintifik kepada maklumat pendidikan adalah penting agar mesej yang di sajikan tersebut benarbenar membantu dalam tugasan ini. Jenis-jenis ketrampilan dalam kerja-kerja pembentukan mesej-mesej pendidikan dan penghasilan media di bincangkan.