Beberapa kaedah lelaran kumpulan tak tersirat nyah-pasangan dengan separuh sapuan multigrid bagi persamaan poisson - Jumaat Sulaiman,; Abd. Rahman Abdullah, (Universiti Kebangsaan Malaysia, 1999)
Dalam makalah ini dibincangkan pelaksanaan beberapa skema kaedah lelaran Kumpulan Tak Tersirat Nyah-Pasangan (KTTNP) dengan mutigrid separuh sapuan dilaksanakan bagi menyelesaikan persamaan Poisson dua matra. Konsep multigrid separuh sapuan telah dikaji oleh Mohamed Othman dan Abdul Rahman Abdullah. Keputusan-keputusan yang diperoleh daripada kaedah lelaran KTTNP dengan multigrid separuh sapuan dibandingkan dengan kaedah lelaran Gauss-Siedel dan empat Titik Kumpulan Tak Tersirat dengan multigrid sapuan penuh.