In pursuit of self-led wisdom in general education: challenges and implications - Kadir H. Din, (Universiti Kebangsaan Malaysia, 2010)
Makalah ini menjurus kepada beberapa isu dan masalah pelaksanaan pengajian umum di Malaysia. Penulis melihat bagaimana pengajian umum di pinggirkan dan berdepan dengan pelbagai masalah. Model SDE-Self Development Group yang diterapkan di Universiti Utara Malaysia dapat sedikit sebanyak menangani masalah yang diutarakan.